EXAMEN DIGITAL 2018-19



TECNOLOGIA INDUSTRIAL 2: ELECTRòNICA DIGITAL CURS 2018-19

1. Completa (1p)
BINARI
DECIMAL
BCD
HEXADECIMAL



1DH

152




10010111


2. Expressa la funció en minterms (1p)






3. Obté la taula de veritat i simplifica la funció, dibuixa el nou circuit (2p)


4. (2p) Els senyals lluminosos de limitació de velocitat en una via d’accés a una ciutat es controlen automàticament. (limitació: r=1: es redueix      0: no es redueix)
 Redueixen la velocitat màxima permesa quan la contaminació és alta o quan la mesura de la velocitat mitjana dels vehicles en dos punts de mesurament determinats és superior al 
80 % de la limitació indicada pel senyal lluminós.
Si les condicions en un moment es mesuren amb les variables  següents:
contaminació c=1: alta       0: baixa ;
velocitat mitjana en el punt 1: v1= 1: superior al 80 % de la limitació indicada pel senyal lluminós     0: inferior al 80 % de la limitació indicada pel senyal lluminós ;
velocitat mitjana en el punt 2: v2= 1: superior al 80 % de la limitació indicada pel senyal lluminós        0: inferior al 80 % de la limitació indicada pel senyal lluminós.
Obté la taula de veritat, simplifica el circuit i dibuixa el circuit amb les mínimes portes.

5. (2 p)Un sistema digital té quatre entrades binaries (B1, B2, B3, B4) i una sortida (S). La sortida només pren el valor "1" si la combinació d'entrada representa un número més gran que 5 decimal i més menut que 10.
(a) obté la taula de veritat
(b) simplificar la funció S pel mètode de Karnaugh i dibuixar el seu circuit lògic

6.   Un sistema digital té tres entrades (S1, S2, S3) sensors i sortida (F). La sortida tindrà el valor de "1" si es prem el sensor S1 (S1 = "1"), excepte quan s'activen els tres sensors (amb valor de "1"). En aquest últim cas, la sortida serà "0".
(a) indica la taula de veritat per de la funció F (1 punt).
(b) simplifica la funció F pel mètode de Karnaugh i dibuixa el seu circuit  lògic amb la menor quantitat de portes lògiques com sigui possible (1 punt).